Wednesday, 31 May 2017

FAEDAH DAN KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE




Apakah Kelebihan Mendaftar Sebagai Pengedar Sah Shaklee?

1) Cash bonus
Apabila point (UV) anda telah mencukupi 150 sebulan, anda bakal mendapat bonus tunai setiap 15hb. dari Shaklee. Tak susah untuk mengumpul 150 point kerana Shaklee menawarkan produk kecantikan, produk untuk kebersihan rumah selain produk kesihatan diri. Anda boleh berkongsi ID anda dengan saudara mara, jiran tetangga dan juga kawan-kawan sekerja. Mudah bukan?

2) Car bonus
Car bonus adalah dalam bentuk wang tunai. Wang tersebut boleh digunakan untuk membayar duit kereta atau terserah kepada anda untuk gunakan wang tersebut utk hal-hal yang lain.

3) Convention
Percutian dalam atau luar negara yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Apabila anda telah layak dan memenuhi ciri-ciri yang telah ditetapkan oleh Shaklee, anda bakal mengikuti percutian dan juga mengikuti rombongan umrah yang ditaja khas dan istimewa dari Shaklee.

Untuk cycle tahun 2017/2018, Shaklee telah menawarkan percutian ke western mediterranean 3 negara dan 6 bandar dan percutian ke Bangkok .






4) Bonus naik rank
Bagi yang layak dan memenuhi syarat yang telah ditetapkan oleh Shaklee, Shaklee akan memberikan bonus mengikut rank seperti berikut:


5) dan lain2 lagi

“Saya berminat nak jadi Pengedar Shaklee, Tapi Saya Tak Pandai Bisnes?”

Anda tak perlu risau! Saya akan guide dan coach anda bagaimana untuk menjalankan bisnes Shaklee secara online dari rumah, sama seperti saya.

Ini jaminan saya, anda tak perlu:

Keluar duit beli stok semata-mata nak cukupkan point Susah payah cari downline ke sana ke mari (Untuk Shaklee, orang akan cari anda!)
Keluar meeting, diskusi atau presentation setiap hari, setiap waktu sehingga larut malam
Tak rugi jika anda join menjadi ahli Shaklee sekarang. Dengan kemudahan sistem online Shaklee ini, kini lebih mudah untuk anda berurusan dengan Shaklee. Sekiranya anda berminat menjadi ahli Shaklee, boleh hubungi saya melalui email pisah35.ee@gmail.com atau sms/whatsapp: 017 336 4128.

Saya akan membantu merealisasikan impian anda. Jalannya sudah ada, cuma pilihan di tangan anda samada MAHU atau TIDAK.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

CARA MUDAH DAFTAR AHLI SHAKLEE

Semenjak Shaklee melancarkan sistem atas talian, semakin ramai yang berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Ada yang mendaftar kerana telah jatuh cinta dengan produk Shaklee dan ada yang mendaftar kerana ingin memulakan perniagaan bersama Shaklee.


Menjadi ahli Shaklee sebenarnya tak susah pun. Cuma daftar dan gunakan produknya. Bagi yang buat bisnes Shaklee, hanya perlu kumpul points sahaja.

FAQ Tentang Menjadi Ahli Shaklee:

1. Bagaimana hendak mendaftar sebagai ahli / pengedar Shaklee?
  • Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk yuran keahlian Ataupun membuat pembelian 200UV dalam satu resit (dalam linkungan RM680 Semenanjung Malaysia & RM850 Sabah/ Sarawak) untuk mendapat keahlian percuma Ataupun dengan pembelian 2 botol Vivix atau 3 kotak Shaklee Collagen Powder untuk mendapat keahlian percuma.



2. Yuran keahlian Shaklee
  • Yuran pendaftaran ialah RM65 ( sekiranya anda pergi sendiri ke branch mengambil member kit), tambahan RM10 untuk pos member kit ke Semenanjung Malaysia dan RM20 ke Sabah/Sarawak.


3. Maintain point dan keahlian
  • Kalau anda mendaftar untuk makan sendiri, atau berkongsi dengan keluarga dan saudara mara, tidak perlu maintain apa-apa points dan tidak perlu membeli vitamin pada setiap bulan. 
  • Sebaliknya bagi mereka yang mahu melibatkan diri dalam bisnes Shaklee, perlu maintain points tertentu dan membuat pembelian vitamin setiap bulan.
4. Adakah saya perlu buat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
  • Tidak perlu. Keahlian Shaklee adalah untuk seumur hidup.
5. Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?
  • Anda perlukan seorang sponsor iaitu ahli yang telah berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan id saya Suhailah Abdul Hamid 866981, jika sekiranya anda berhasrat untuk bersama-sama dengan team bisnes Shaklee saya.
6. Apa kelebihan jadi ahli Shaklee?
  • Anda berpeluang membeli produk Shaklee dengan harga ahli (25% lebih murah dari harga pasaran). Setiap pembelian, akan diberi points di mana jika cukup jumlah points tertentu, anda akan mendapat bonus dalam bentuk cash pada bulan hadapan.
  • Peluang mendapatkan harga yang lebih murah bagi produk promosi Shaklee yang terpilih pada setiap bulan.
  • Peluang mendapatkan konsultasi tentang vitamin dan pengambilannya secara berterusan dalam group tertutup eksklusif untuk anda.
  • Peluang menjana pendapatan dan mendapatkan sesi training serta coaching secara berterusan dan PERCUMA dalam group tertutup eksklusif untuk anda.
7. Jika saya berminat berniaga Shaklee, bagaimana saya perlu bermula?
  • Hubungi saya SMS/WHATSAPP: 017 336 4128 untuk mendapatkan coaching eksklusif dan berterusan. Saya akan add anda dalam group tertutup facebook dan group whatsapp. Saya akan ajar anda berkenaan ilmu marketing, ilmu kepimpinan, motivasi dan pelbagai lagi. From zero to hero..
8. Berapakah modal untuk saya mulakan perniagaan Shaklee?
  • Anda tak perlukan sebarang modal untuk memulakan perniagaan Shaklee. Jika ada order produk, anda hanya minta Shaklee poskan.
  • Saya mengalu-alukan dan mengucapkan selamat datang kepada ahli-ahli Shaklee yang baru mendaftar di bawah naungan Sihat itu Nikmat.
  • Sekiranya anda berminat menjadi ahli, boleh terus hubungi saya untuk maklumat lanjut melalui email pisah35.ee@gmail.com atau sms/whatsapp: 017 336 4128.
Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Saturday, 27 May 2017

CARA MUDAH ORDER SHAKLEE SISTEM ESELL


CARA MUDAH ORDER SHAKLEE SISTEM ESELL


Entry kali ni nak memperkenalkan sistem baru untuk order Shaklee tanpa perlu sms/whatapp pengedar..hanya dengan klik saja..boleh terus order sendiri dalan web Shaklee..beli online 100%

Memperkenalkan 'eSell', platform terbaru oleh Shaklee. Bagi memudahkan peminat dan pengguna tegar Shaklee terus membuat belian dengan cara paling mudah.




LANGKAH-LANGKAH NAK ORDER
1. Buka web

http://eizzara-eizzaty.blogspot.my/

2. Pergi mana-mana entry produk yang berminat..scroll ada gambar dan KLIK
3. Paparan website Shaklee akan terpapar. Klik pada Agree jika anda mahu terus membuat belian. Dan klik pada butang Next.



4. Produk yang anda mahu beli akan terus terpapar. Anda boleh kurangkan atau tambah jumlah produk pada bahagian 'Quantity' dan klik pada butang 'Update'. Anda bersetuju, terus klik pada butang 'Checkout'.


5. Isikan butiran anda dengan lengkap. Dan klik pada butang 'Continue' bagi meneruskan proses beli Shaklee online.


6. Semak semula butiran anda, puas hati dan klik pada 'Proceed for Payment'


7. Anda hampir selesai beli Shaklee online. Pilih kad anda Visa/Master. Kemudian masukkan 'Car Holder Name', 'Credit/Debit Card Number, 'Expiry Date' dan 'Security Code' (3 nombor di belakang kat debit/credit anda'. Selesai, klik pada confirm payment. Anda akan terima MSOS code (jika anda menggunakan Maybank Card) melalui HP anda.



8. Masukkan MSOS code dan klik pada butang OK.


9. Akhir sekali, anda akan menerima slip berserta Sales Order Number. DONE!!

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 


*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Thursday, 25 May 2017

SHAKLEE SET KENCING MANIS


KENALI PENYAKIT KENCING MANIS

Merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan tinggi kandungan glukosa dalam darah. Ini terjadi terutamanya selepas pengambilan makanan oleh pesakit.


PENYAKIT INI DI BAHAGIKAN KEPADA 3:-

1. Diabetis Jenis 1
Apabila pancreas tidak menghasilkan insulin

2. Diabetis Jenis 2

apabila pankreas tidak menghasilkan insulin yang mencukupi( ataupun insulin tidak dihasilkan)

3. Diabetis Gestasi
apabila insulin kurang ketika hamil

Tanda Awal Anda Menghidap Diabetes

  • Rasa dahaga yang sangat
  • Penglihatan menjadi kurang jelas
  • Sering berasa letih
  • Kerap membuang air kecil di tengah malam
  • Siapa Yang Berisiko Mendapat Diabetes
  • Mereka yang mempunyai sejarah ahli keluarga menghidap diabetes
  • Wanita mengandung dengan berat badan berlebihan
  • Mereka yang mengalami obesiti yang tinggi
  • Mereka yang kurang menjaga pemakanan
  • Bahaya Kencing Manis Kepada Kesihatan Kita
  • Penyakit jantung
  • Penyakit buah pinggang
  • Luka lambat sembuh
  • Di potong kaki untuk mengelakkan komplikasi
BAGAIMANA MENCEGAH DAN MENGAWAL KENCING MANIS
  • Pilih makanan rendah glisemiks untuk mengawal kandungan gula dalam darah 
  • Dengan Pengambilan Minyak Ikan/Omega 3 – bantu mengekalkan tahap kesihatan jantung 
  • Pengambilan makanan yang tinggi CHROMIUM (mineral yang membantu untuk insulin bekerja dengan lebih efentif, untuk mengekalkan tahap gula yang sihat. 
  • Pengambilan Gamaa-Linolenic Acid(GLA) – sebagai asid lemak perlu dan anti keradangan. Ianya membantu mengurangkan simptom saraf kepada pesakit neuropati kencing manis. 
  • Mengambil Vitamin B6 dan B12 – menyokong kesihatan saraf, keadaan yang kritikal untuk pesakit neuropati kencing manis 
  • Vitamin C – mengurangkan level sorbital, gula yang terkumpul dalam sel dan rosak dalam sel mata, buah pinggang dan saraf 




KLIK DISINI UNTUK ORDER : SET KENCING MANIS


Kepada anda yang menghidapai penyakit kencing manis ini, saya cadangkan anda mengambil set seperti di atas. Ya mungkin anda nampak banyak tapi saya jamin anda akan berpuas hati dengan set ini jika diambil secara lengkap.



Jika tidak dapat memenuhi set ini, saya boleh cadangkan set bajet kepada anda jika anda membeli dengan saya. Di sini saya berikan keterangan yang lebih lanjut fungsi setiap produk di dalam set ini.


ESP - Dicerna secara berperingkat menyebabkan paras gula dibebas mengikut keperluan


Vitamin C - Mempercepat proses penyembuhan luka



Vita lea - Imbangan vitamin dan mineral yang lengkap



Alfafa - Kandungan kromium membantu menstasbilkan gula dalam darah



B-complex - Membantu menukarkan gula kepada tenaga . Membantu mengurangkan keletihan


GLA - Membantu memberi kesan positif kepada diabetic neuropati

VIVIX - Terkandung satu ramuan yang dikenali sebagai resveratrol yang bersifat anti oksida, anti infammnation dan anti kanser

Nurtiferon - Resveratrol dapat membantu meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormone insulin. Ini dapat membantu mengurangkan kandungan insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula di dalam darah.

Dengan resveratrol membantu mengaktifkan enzim SIRT1 yang bertanggungjawab membantu dalam rembesan hormone insulin dan meningkatkan tahap sensitivitinya.


Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Wednesday, 24 May 2017

SHAKLEE SET MINI JERAGAT

Kecewa dengan produk jeragat ?
Tunggu dulu !

Yakin jeragat boleh hilang. Jangan putus asa. 99.99% pengguna saya sangat terkejut dengan kesan set ini. Saya berani kata yang 19 dari 20 pengguna sangat setia kerana mereka rasa dan nampak kesannya. 

Jeragat mereka berhenti merebak, jeragat makin pudar, kulit makin cerah dan jeragat yang hitam akhirnya hilang. Ini yang puan nak kan ? Mungkin dah berbelas tahun puan usaha untuk hilangkan jeragat.


Siapa Wajib Cuba ” Set Mini Jeragat ” ?


Set Mini Jeragat ni sangat sesuai untuk anda yang..




Baru mula nak merawat jeragat.


Dah kecewa dengan produk sedia ada dan nak cuba ubat jeragat baru.


Memang nak sangat hapuskan jeragat tapi ada budget yang rendah.Hebat Sangat Ke SET MINI JERAGAT


UNTUK PESANAN KLIK DISINI : SET MINI JERAGAT

Alhamdulillah. Sampai hari ni, saya dah bantu hampir 1,000 wanita untuk hilangkan jeragat mereka. Ramai juga yang dah jadi kawan baik. Mula – mula kastemer lepas tu jadi geng :).

Mini Pack Jeragat ni saya pecahkan pada 2 produk yang sangat berkesan.


[ P R O D U K 1 | G L A C O M P L E X ]

GLA Complex bertindak sebagai anti- jeragat. GLA akan stabilkan hormon yang jadi punca utama kulit kita tak kuat nak melawan jeragat. Sebab itulah guna produk apa pun serba tak jadi. Hormon kena stabilkan dulu . 

Lagi kelebihan GLA Complex ini:
✘ CERAHKAN JERAGAT DENGAN CEPAT.
✘ HALANG JERAGAT JADI KRONIK.
✘ PUDARKAN JERAGAT DENGAN CEPAT.
✘ LEMBAPKAN KULIT KERING YANG KUSAM.
✘ TEGANGKAN KULIT JADI LEBIH MUDA.
✘ HALANG SEL ROSAK KESAN DARI MATAHARI.
*GLA Complex berbentuk softgel berwarna kuning. Tak berbau dan senang ditelan.


[ P R O D U K 2 | S U S T A I N E D R E L E A S E D V I T A – C ]


Ramai yang tahu vitamin C sangat bagus untuk cerahkan jeragat. Cuma nak bagitahu, ni ialah vitamin c paling canggih di dunia.



Ia ada teknologi “Sustained Released”. Teknologi ni akan kekalkan vitamin C dalam darah selama 5 jam. Bayangkanlah kesannya bila vitamin C ada dalam darah selama 24 jam. Saya akan ajar caranya.


Vitamin C jenama lain akan dilepaskan sekali gus ke dalam darah. Tapi tubuh hanya boleh serap sebahagian saja pada suatu masa. Jadi, yang lain akan dibuang. Kan membazir tu ?

Berbeza dengan vitamin C ini. Ia melepaskan 100mg setiap jam dan diserap dengan optimum oleh tubuh. Ini ialah produk pertama di dunia yang ada teknologi macam ni.

Antara fungsi penting vitamin c dalam mengatasi jeragat ialah:
✘ CERAHKAN TOMPOK JERAGAT DENGAN CEPAT.
✘ PULIHKAN SEL KULIT MATI DENGAN AKTIF.
✘ SEKAT BINTIK HITAM BARU DARI TUMBUH.
✘ HALANG KULIT MATI KESAN DARI SINAR UV.
✘ ANJALKAN KULIT
✘ PUDARKAN PARUT JERAWAT YANG MEMBENTUK JERAGAT.
* Vitamin C berbentuk tablet berwarna keputih. Boleh dipatahkan menjadi 2 untuk mudah ditelan..



[ ADD ON | N U T R I W H I T E S P O T W H I T E N I N G T R E A T M E N T ]
Memperbaiki kesan-kesan matahari serta mencerahkan tompok jeragat kulit dengan cepat. Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit. Cats Claw menegangkan kulit . Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus .

Mengapa Produk Lain Gagal Atasi Jeragat ?
Jenama ini sangat mementingkan kualiti pada setiap produknya. Sebab itulah mereka buat lebih dari 83,000 ujian untuk produk- produknya.

Paling penting, setiap produk jenamanya mengatasi masalah terus daripada punca jeragat yang sebenar. 


Berapa Lama Saya Perlu Makan Untuk Dapat Kesan ?


Kadar pemulihan bagi setiap individu adalah berbeza- beza. Ada yang rasa kesan seawal 7 hari. Ada pula yang rasakannya selepas 2 minggu dan ada yang sebulan.



Jadi, pastikan puan dapatkan produk dari saya untuk teknik pengambilan yang betul. Salah cara makan anda akan rugi.

Cara Makan Mini Pack Jeragat

Ini beza saya dengan pengedar yang lain. Saya tegas dalam memberikan teknik pengambilan yang betul. Apa guna produk bagus tapi caranya tak betul. Kesan tak nampak, duit pun ke mana.
Jadi…

Caranya akan saya terangkan secara panjang lebar selepas pembelian. 

UNTUK PESANAN KLIK DISINI ;   SET MINI JERAGAT

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

PENGEDAR SHAKLEE SELAYANG



Pengedar Shaklee Di Selayang Yang Paling Aktif – Hubungi Saya Ya !

Nama saya Norhapisah. Anda boleh panggil saya Hapisah / kak Pisah . Dan saya adalah Pengedar Shaklee di Selayang yang sangat aktif menghantar vitamin pada pelanggan saya.





Saya Sangat Mesra- Pengedar Shaklee Di Selayang


Saya memang suka bercerita tentang kebaikan produk Shaklee. Sebabnya memang saya pengguna Shaklee yang tegar.

Dulu saya ada masalah kolesterol tinggi dan perut buncit. Mula- mula memang saya tak percaya. Tapi lepas saya amalkan sendiri, betullah memang produk Shaklee yang terbaik.

Saya jamin anda mesti suka la bila berurusan dengan saya. InsyaAllah.

Saya Pasti Ajar Cara Makan Yang Berkesan

Jangan makan ikut botol saja tau. Kalau anda ada masalah, saya akan ajar cara yang sesuai mengikut masalah yang anda ada. Dan tak semua orang caranya sama.

Saya nak semua pelanggan saya puas hati dengan kesan produk Shaklee. Dan saya nak buktikan saya adalah Pengedar Shaklee Selayang yang terbaik.

Boleh COD Tak ?

Eh mestilah boleh !

Di Selayang kan tak ada stokis. Jadi, selain bagi nasihat, pendaftaran ahli saya juga buat penghantaran produk Shaklee secara COD ke rumah anda. Anda call atau whatsapp saja.

Kawasan COD saya adalah disekitar Batu Cave dan Selayang.

Hubungi Saya Segera !
Jangan lupa ya. Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.



Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Hubungi  : 
Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Monday, 22 May 2017

NOVEL HERO SEORANG CINDERELLA

Cuma pejamkan mata , dia pasti akan muncul.


Novel Hero seorang cinderella bakal di adaptasi di saluran Astro. Gandingan pelakon hebat pasti akan menaikkan lagi drama ini. Sebelum kita bercarita tentang drama jom kita review novel ini dahulu. 

Nura Medina anak gadis Datuk Azizan. Hidup bersama Datin Mawar, mama tiri yang momster dan Puteri, kakak tiri yang irritating, dia digambarkan seperti seorang Cinderella. Hubungan Medina dengan ayahnya tak begitu rapat. Tambahan pula, sikap Datin Mawar yang sentiasa berlagak baik dihadapan Datuk Azizan sambil mencucuk jarum menyebabkan Datuk Azizan buta mata, buta hati.

Tengku Ian Uzzam @ Ku Zam pulang ke Malaysia untuk melaksanakan amanat ayahnya. Setibanya di Malaysia, keluarga Datuk Azizan sudah bersiap-siap membuat majlis untuk menyambut Ian. Sewaktu Ian dan Farizzam, adik angkatnya tiba, Ian terdengar pembulian yang berlaku terhadap Medina yang dilakukan oleh Datin Mawar dan Puteri. Tiba idea nakalnya untuk melakukan sesuatu diluar jangkaan. Untuk menyelamatkan Medina juga untuk melihat drama dunia, dia menukar watak daripada Ku Zam menjadi Ian dan Farizzam dipaksa memegang watak sebagai Ku Zam.

“Tips. Kalau awak ingat saya malam ni, saya pasti akan selamatkan awak.”- TENGKU IAN UZZAM

Menjadi besan dengan keluarga Tengku Ismadi merupakan cita-cita Datin Mawar. Padanya, segala harta Datuk Azizan pasti akan jatuh pada Medina memandangkan Puteri hanyalah anak tiri. Jadi demi menjamin kebahagiaan anaknya, Datin Mawar melancarkan misi untuk menjadikan 'Ku Zam' sebagai suami Puteri tanpa mengetahui Ian merupakan Ku Zam sebenar.

Sikap Ian yang ramah dan mesra menyebabkan Medina akhirnya menerima Ian sebagai rakan. Tiba di satu hari, Tengku Ismadi pulang ke Malaysia untuk membuat pengumuman mengenai Ku Zam yang akan mengambil alih perniagaannya. Pada saat inilah semua lakonan terbongkar.

“Dunia ni penuh dengan ketidakjujuran. Bila dah kena fitnah, 99.9% pilih untuk percaya.” – NURA MEDINA 
“In the situation of 99.9% of distrust, I am your 0.1% that will trust you. Always.” – TENGKU IAN UZZAM

Mendapat tahu lakonan Ian, Medina kecewa. Namun rajuknya tidak panjang bila Ian berjaya berjumpa dan bersemuka dan memohon maaf. Satu sikap yang aku suka dalam diri hero dan heroin ni adalah tidak bergaduh dengan meleret-leret.

Mereka terus berkawan seperti biasa. Namun mendapat tahu Farizzam bukanlah Ku Zam sebenar dan Ku Zam berkawan baik dengan Medina, Datin Mawar tidak puas hati. Puteri pula yang pada waktu itu sudah mula berputik rasa suka pada Farizzam melupakan perasaannya. Perangkap dipasang dan Medina tertangkap bersama seorang lelaki di dalam biliknya sendiri! Kesucian Medina diragui. Dia dihalau oleh ayahnya sendiri seperti mana ibunya pernah di halau 23 tahun dahulu. Dan pada saat inilah Ian perlu membuktikan yang dia tergolong dalam 0.1% itu!


Sinopsis dari kulit novel  

Ini adalah kisah seorang Cinderella dan heronya.

Sekali pandang, orang mesti cakap dia sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajam mengalahkan pedang. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina.

Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini bersama satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.

Macam mana Tengku Ian boleh menjadi hero seorang Cinderella? Al-kisahnya bermula pada suatu malam. 

“Tips. Kalau awak ingat saya malam ni, saya pasti akan selamatkan awak.”- TENGKU IAN UZZAM

Bermulalah misi Tengku Ian untuk mendekati Medina. Terus-menerus si hero selamatkan Cinderellanya. Sehinggalah tersingkapnya satu rahsia. 

“Dunia ni penuh dengan ketidakjujuran. Bila dah kena fitnah, 99.9% pilih untuk percaya.” – NURA MEDINA 
“In the situation of 99.9% of distrust, I am your 0.1% that will trust you. Always.” – TENGKU IAN UZZAM 

Itu janji Tengku Ian. Dan apabila Medina berada dalam situasi 99.9% itu, masihkah Tengku Ian menjadi 0.1% dia? Dan berjayakah Tengku Ian menjalankan amanah yang diberikan?




Episod 1

Saturday, 13 May 2017

SHAKLEE SET GASTRIK



KLIK DISINI UNTUK ORDER ; SET GASTRIK

Gastrik terlalu sinonim orang memberi alasan tidak boleh berpuasa kerana Gastrik. Kini Set Gastrik Shaklee dapat membantu anda yang mempunyai Gastrik. Penyakit gastrik jangan diambil mudah kerana bila dibiarkan Gastrik akan membawa kemusnahan pada diri. Jom ikuti huraian tentang gastik dan rawatan.


Apa Itu Gastrik ?


Gastrik juga dipanggil Ulser Perut. Ia adalah keadaan dimana lapisan perut cedera akibat beberapa punca gastrik.

Ini mengakibatkan sakit, pedih dan boleh membawa kepada masalah kesihatan yang lain.

Ada pesakit yang dimasukkan ke unit jantung hanya kerana gastrik yang kronik. Selepas di X- Ray, doktor mendapati simpton masalah jantung itu sebenarnya adalah gastrik yang teruk.


PUNCA ULSER PERUT
  • Suka makan makanan yang pedas, masam dan berminyak,
  • Makanan yang tidak seimbang,
  • Jadual makan yang tidak menentu
  • Kurang minum air suam (mineral) 
  • kurang bersenam
  • Perokok tegar dan minum minuman yang beralkohol
  • Ubat yang tidak sesuai pada badan anda
  • Stress
APAKAH TANDA-TANDA ULSER PERUT
  • sakit menggigit di dalam perut yang biasanya menjadi lebih teruk selepas mengambil makanan dan minuman.
  • Sakit mencucuk cucuk sampai ke belakang
  • Mengalami sakit yang teramat sangat hingga membosankan
  • Terasa pedih dan tajam-tajam diperut
  • Angin yang banyak hingga merasakan loya, muntah-muntah pening dan lesu
  • Kurang selera makan
  • Kehilangan berat badan
  • Perubahan warna pada najis (hitam)




KLIK DISINI UNTUK ORDER ; SET GASTRIK

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 
Mengapa Set Gastrik Shaklee Dijamin Berkesan ?

Semua penyembuhan adalah atas izin Allah swt.

Setiap produk dalam Set Gastrik Shaklee ini berfungsi untuk mengatasi punca kepada kecederaan di lapisan perut.

Fungsi produk Shaklee telah diuji diperingkat tertinggi oleh pada saintis bertaraf dunia di pusat penyelidikan Shaklee di Pleasanton, Carlifornia, USA.

Dan jumlah pelaburan bagi penyelidikan semua produk Shaklee sudah mencecah lebih dari RM 1 bilion.

Sebab itulah Shaklee berani memberi jaminan tahap kebekesanan produk mereka adalah 100%.




Video testimoni dari seorang pengidap GASTRIK

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com