Friday, 28 April 2017

SHAKLEE VIVIX BANTU TURUNKAN PARAS KOLESTEROL

Vivix dan Kolesterol?
Siapa yang ada masalah kolesterol? atau tak tahu anda mempunyai paras kolesterol yang tinggi? haaa jgn ingat hanya mereka yang berbadan gempal sahaja bakal mempunyai kolesterol tinggi. Apa kata sesekali kita yang selim ni pergi check kadar kolesterol kita. 




Apa Tanda-tanda Kolestrol Tinggi?
Bagaimana nak tahu kita mempunyai masalah kolesterol tinggi? Paling tepat ialah dengan melakukan ujian darah. Yang tu memang boleh tahu selengkap-lengkapnya apa yang tinggi samaada LDL atau HDL. Tetapi kalau yang tak ambil kisah dan rasa leceh nak buat ujian darah ni macamana pula? Kita tengok tanda-tanda manual pada badan sahajalah nampaknya (walaupun 90% sahaja yang tepat).


Jom periksa sama ada anda ada tanda-tanda kolestrol tinggi di bawah;

  • Bintik kolesterol pada bawah mata yang paling senang kita lihat
  • Sering berasa kebas-kebas pada kaki.
  • Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.
  • Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.
  • Sering berasa sakit kepala. Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.
  • Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah
  • Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. Hal ini menunjukkan kadar kolestrol terlampau tinggi.

Jika anda mempunyai tanda-tanda yang dinyatakan. Apa yang perlu anda lakukan?
Lakukan pemeriksaan segera dengan doktor. Anda akan diminta melakukan Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolesterol anda.


Bagaimana Vivix membantu?
Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah.


Apabila kita mengambil Vivix, Vivix melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Jadi kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah. 



Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Wednesday, 26 April 2017

KERJA DARI RUMAH SEBAGAI PENGEDAR SHAKLEE


  •  Mencari kerja dari rumah yang fleksibel.
  •  Baru berhenti kerja.
  •  Kerja suami sudah tidak selamat.
  •  Mencari kerja part time yang menguntungkan.
  •  Mencari kerjaya baru yang bebas masa dan pendapatan tanpa had.
Apa Itu Shaklee ?
Jenama popular yang sudah mencecah usia 101 tahun. Jenama antarabangsa yang telah banyak mengubah tahap kesihatan manusia di dunia. Shaklee ialah pencipta multi-vitamin pertama didunia pada tahun 1915.

Dan Shaklee Corporation ialah syarikat MLM pertama di dunia yang ditubuhkan pada tahun 1956. Shaklee ialah pakar, pelopor dan peneraju dalam industri vitamin dan produk produk pengguna yang berasaskan kesihatan dan kecantikan.

Shaklee sudah melaburkan lebih dari RM 1 billion untuk penyelidikan dan pembangunan produk. Dan dengan kos sebanyak ini, Shaklee menjamin produk mereka berkesan dan selamat. Jadi anda tak perlu risau nak memilih produk untuk berniaga.

Semuanya berasaskan alam semulajadi.

Shaklee Dari Sudut Bisnes
Anda mungkin seorang pengguna atau anda pernah dengar tentang Shaklee. Tapi yang tak sedar bahawa Shaklee boleh bagi pendapatan yang lumayan dan kukuh walaupun hanya bisnes dari rumah.

Anda tahu tak..

Dalam buku K.C. See yang saya baca, cara untuk kita dapat pendapatan yang tak putus- putus ialah dengan berniaga produk pengguna yang unik. Pengguna akan membeli dan terus membeli berulang kali kerana produk itu hebat.

Jadi, produk Shaklee sangat berkualiti dan dijamin berkesan untuk hidup sihat, cantik dan bebas dari masalah kesihatan.

Selain itu Shaklee ialah bisnes masa depan kerana ia memiliki elemen :
  •  Work from home.
  • Produk kesihatan
  •  Sumber semulajadi & selamat
  • Produk kecantikan

Bagaimana Pengedar Shaklee Boleh Bagi Pendapatan Di Rumah ?




Hanya dengan berkongsi.
Rahsia suri rumah yang mendapat pendapatan sehingga 5 – 6 angka dengan bisnes Shaklee hanyalah BERKONGSI.

Dengan hanya berkongsi kebaikan produk Shaklee, anda akan dapat pelanggan yang memerlukan vitamin.

Ramai yang kalau boleh tak nak makan ubat klinik atau hospital. Mereka nak vitamin yang jauh lebih selamat dan tak bagi kesan sampingan masa panjang pada tubuh mereka.

Dan bagi ramai orang, vitamin ialah keperluan untuk mereka sihat dan cantik. Ini lah peluang anda.


Pemasaran Online
Anda hanya memerlukan smartphone/ laptop dan internet untuk berkongsi produk Shaklee.

Selain dari itu saya dan team akan bimbing anda bagaimana untuk buat perkongsian yang berkesan di laman sosial (FB/ Ig) atau di blog.

Kami sediakan latihan melalui temu janji, kelas latihan, whatsapp, FB live video dan buku.

Kami ajar bagaimana untuk bina tapak pemasaran yang kukuh supaya pelanggan yakin dengan anda dalam masa yang cepat. Dan semua teknik ini sudah diuji berkesan untuk mendapatkan jualan.

Laman web shaklee www.shaklee2u.com

Ini sebabnya kenapa Pengedar Shaklee boleh kerja di rumah atau dimana- mana saja.

90% urusan bisnes diuruskan oleh Shaklee melalui laman web ini. Anda boleh:
  • Order produk.
  • Hantar produk ke mana- mana alamat dalam Malaysia ( 2-3 hari berkerja).
  • Lihat jumlah jualan dan pendapatan.
  • Download nota, poster dan maklumat produk.
  • Lihat promosi bulanan.
Jadi, walaupun saya bercuti ke luar negara, saya masih boleh uruskan bisnes menggunakan smartphone saja.

Apa Latihan Yang Diperlukan Oleh Pengedar Shaklee ?




Ada banyak cara untuk jadi Pengedar Shaklee yang berpendapatan tinggi. Yang pasti anda tak perlu ambil diploma, ijazah atau PhD.

Anda hanya perlu ikut langkah- langkah bisnes berkesan yang saya akan ajar. Antara kemahiran yang akan diajar ialah teknik pemasaran online/ offline dan ilmu produk.

Antara jenis latihan yang dibuat : 
  • Perbincangan produk dalam whatsapp (Text & Audio) 
  • Kelas santai ilmu bisnes dan produk (Lembah Klang) 
  • Sesi coaching 1 on 1. 
  • Kelas Nutrisi oleh Shaklee ( kanak- kanak dibernarkan) 
  • FB Live Streaming 
  • Latihan praktikal berkaitan skin care seperti Facial
* Temujanji pertama adalah wajib untuk anda faham asas bisnes Shaklee dari rumah.

Berapa Income Yang Saya Boleh Dapat ?




Seorang pengedar Shaklee yang aktif boleh mendapat pendapatan bulanan diantara RM 1,500 hingga RM 2,000 sebulan selepas 2-3 bulan aktif berkongsi tentang produk Shaklee.

Jika anda terus berkongsi,perkiraan pendapatan anda boleh mencecah RM 50,000 dalam masa 2 hingga 3 tahun.

Dan pendapatan ini stabil sebab ramai pengguna setia menggunakan produk Shaklee yang berkesan ini.

Ada beberapa bentuk income dari bisnes Shaklee : 
  • Keuntungan runcit ( 20% hingga 35%) – Harian 
  • Bonus komisyen ( 21% ) – Bulanan 
  • Insentif kereta – Bulanan 
  • Percutian 6 bintang – Tahunan 
Dan semua pendapatan ini tidak terhad. Semuanya bergantung atas kerja keras anda. Anda boleh dapat jauh lebih banyak dari itu.

Bersedia Untuk Kerja Di Rumah Sebagai Pengedar Shaklee ?
Jika nak berjaya kerja di rumah, anda kena ikut beberapa tips bisnes yang berjaya. Anda mesti membuat beberapa persiapan untuk anda berniaga dengan lebih lancar.

1. Pilih Topik Anda
  • Produk Shaklee meliputi banyak topik kesihatan dan kecantikan. Anda boleh pilih topik kecantikan dan fokus pada perkongsian set kecantikan. Atau anda boleh pilih topik kurus yang sangat popular. Antara masalah yang anda boleh fokus dalam bisnes Shaklee: 
  • Masalah kulit dan kecantikan wajah. 
  • Masalah kesuburan, kehamilan, pantang dan penyusuan. 
  • Masalah berat badan. 
  • Masalah sakit kritikal seperti diabetis , kanser dan jantung. 
  • Masalah kesihatan lelaki atau wanita. 
  • Dan lain- lain lagi. 

2. Bina Platform Bisnes
  • Anda boleh pilih mana- mana ‘marketing channel’ seperti Facebook, Instagram & Blog.
  • Saya cadangkan anda bina blog disamping media sosial yang lain. Teknik- teknik lain akan diajar oleh kami.
3. ‘Market’ kan Bisnes Anda
Ada 1001 teknik pemasaran online kita boleh belajar dari kami atau dari sumber luar. Tapi asas utamanya ialah anda mesti konsistan. Kerana bila konsistan, cara yang biasa akan jadi luar biasa.

Kenapa Mesti Join Team Saya ?
Ramai pengedar Shaklee yang masih ‘struggle’ untuk buat sales. Fokus mereka lebih kepada sales.

Tapi saya lebih fokus pada melatih dan melahirkan pengedar Shaklee yang mendapat income yang besar. Saya berikan masa saya untuk mengajar bagaimana nak buka kedai online Shaklee yang ramai pelanggan.

Sebab sales bukanlah masalah pada saya sebab saya dah ada tapak bisnes yang kukuh. Sales masuk walaupun saya tidur atau pergi bercuti.




Mula Sekarang !

Anda boleh mulakan bisnes di rumah sekarang dengan menghubungi saya ,Anda boleh Call/ Whatsapp/ Telegram/ SMS. di 017-336 4128



5 CARA PILIH BISNESS DARI RUMAH

Bisnes dari rumah tak semudah yang ramai orang sangka. Ramai yang bergaya tapi pendapatan setakat cukup- cukup makan saja.

Ada yang mengadu tak untung dan tak rugi. Kalau tak untung kenapa kita masih teruskan. Masing- masing ada alasan sendiri.


Jadi, anda perlu tahu cara memilih bisnes dari rumah yang betul- betul menguntungkan.

Tips Memilih Kerja Dari Rumah

1. Modal Rendah

Jika baru nak berniaga, cuba pilih bisnes dari rumah yang tidak memerlukan kita membeli stok yang banyak.

Banyak bisnes yang memerlukan anda memborong produk dalam kuantiti yang banyak. Anda kena borong 6, 12 atau dengan kuantiti minimum yang banyak. Bisnes ni memerlukan modal yang agak besar. Cecah jugakla ratusan dan ribuan ringgit.

Hati- hati jika ingin membeli stok pakaian. Belum habis jual yang lama, keluar pula corak baru. Dan pelanggan nakkan yang baru.

Melainkan anda sudah pandai dalam teknik pemasaran yang berkesan. Jadi boleh habiskan stok dengan cepat.


2. Mentor

Dunia perniagaan sangat berliku. Untuk elak kita buang masa dan duit, pilih bisnes yang ada mentor.

Lain bisnes lain mentornya. Mentor akan bantu anda untuk buat langkah yang betul dalam bisnes. Jika anda terus berusaha dalam strategi yang betul, kejayaan akan semakin dekat.

Sebab masa yang terbuang tak akan kita dapat balik.


3. Sistem Yang Lengkap

Sistem pada saya bukan setakat ‘flow’ dari awal sampai akhir. Tapi lebih kepada ciri-ciri yang ada dalan bisnes itu supaya ia boleh berkembang dengan cepat dan mudah, walaupun anda hanya bisnes dari rumah.

Berapa kos untuk anda buka cawangan bisnes anda ditempat lain ?

Tentu besar kan. Cawangan butik pakaian baru sekurang-kurangnya RM50 ribu. Takkan selama-lamanya anda sendiri nak uruskan pelanggaan yang mencecah beribu orang.

Jadi, sistem bisnes yang ‘Win Win’ akan selesaikan masalah kos dan halangan lain untuk anda buka cawangan baru.

4. Platform Online

Kebanyakan peniaga baru hanya gunakan medium online seperti Facebook & Instagram untuk pemasaran.

Tapi pada anda yang berniaga dari rumah, anda perlukan lebih dari itu.

Pilih bisnes yang anda boleh gunakan sistem online sepenuhnya. Contohnya boleh menempah produk dan menghantar ke alamat pelanggan.

Jadi anda jarang perlu keluar dari rumah.


5. Produk Keperluan

Dalam keadaan ekonomi yang gawat, pemilihan produk untuk bisnes sangat penting.

Jangan kita pilih produk pilihan yang mungkin akan masuk dalam baget pengguna yang dipotong.

Produk keperluan mestila produk yang mempunyai kesan besar pada kesihatan, kecantikan dan penampilan pengguna.

Jika produk tepat, mudah untuk kita jual dan dapat ‘repeat order’.



Pertanyaan Tentang Peluang Kerja Dari Rumah

Sila whatsapp ke 017-336 4128 ( Puan Norhapisah )

Tuesday, 25 April 2017

SHAKLEE SET KOLESTROL

Gaya hidup, kesukaran mengawal diet seharian dan beberapa faktor lain membuatkan ramai dikalangan kita menghadapi masalah kolesterol yang agak tinggi. 


Sebelum saya bercerita lebih lanjut tentang set kolesterol shaklee , jom kita kenali apa itu Kolesterol.


Apa sebenarnya Kolesterol?

Kolesterol adalah sejenis komponen sterol yang penting dalam metabolisma serta penghasilan hormon.

Kolesterol bergerak sekali bersama aliran darah sebagai liporotein. Lipoprotein ini terdiri daripada lemak (lipid) yang diselaputi protein.

Kolesterol yang termendap di salur darah boleh mengakibatkan strok. Namun sebenarnya ketidakseimbangan kolesterol antara HDL dan LDL memberi lebih banyak kesan kepada kesihatan kita.

Jenis Kolestrol
Ada 2 jenis lipoprotein membawa kolesterol. Satu dipanggil LDL (low density lipoprotein) dan yg lagi satu dipanggil HDL (high density lipoprotein).

LDL dipanggil ‘kolesterol jahat’. Kenapa jahat? Sebab jika paras LDL tinggi, ia membawa kepada masalah pengumpulan kolesterol dalam arteri.

HDL pula dikenali sebagai ‘kelosterol’ baik. Ia membawa kolesterol dalam darah kepada hati, di mana hati akan menyingkirkan kolesterol dari arteri.

Jadi bukan semuan kolesterol kita kene buang ye. Ada juga kebaikan kolesterol ini.

Sel yang sihat sangat bergantung kepada HDL kerana HDL diperlukan oleh sel untuk bernafas, makan, berkumuh dan pelbagai fungsi metabolisma. Manakala LDL boleh merosakkan fungsi tersebut.

Tahap Normal Kolestrol Dalam Badan
Tahap kolesterol (total) yang normal lebih kurang 120-200 mg/dl, dengan HDL melebihi 40 mg/dl dan LDL kurang dari 130 mg/dl.

Kolesterol terlalu rendah atau terlalu tinggi boleh mengakibatkan masalah kesihatan jadi penting untuk menjaga kolesterol pada tahap yang sepatutnya.

Antara masalah yang sering berlaku ialah:
  • Strok
  • Serangan jantung
  • Penyempitan arteri
  • Darah tidak mengalir dengan baik
Cara Mengawal Paras Kolestrol
  • Mengawal Diet Harian – Kurangkan makan makanan yang mempunyai lemak tepu yang tinggi seperti makanan yang diproses. 
  • Lakukan Aktiviti Fizikal – Lakukan aktiviti fizikal seperti berjalan ke masjid, naik tangga, bersenam dan sebagainya supaya kolesterol jahat dapat dihapuskan.
  • Kawal Berat Badan - Mereka yang menghadapi masalah obesiti berisiko untuk memiliki kadar LDL yang lebih tinggi.Oleh itu, kawal berat badan agar anda tidak obesiti.
  • Hentikan Rokok Dan Alkohol - Kedua perkara ini sangat tidak bagus untuk kesihatan seperti mana yang kita semua tahu.. 
Set Kolesterol Shaklee Boleh Membantu Anda
Pengambilan supplement Shaklee secara konsisten akan dapat membantu anda. Namun, harus diingatkan bahawa suplemen bukanlah sesuatu ubat 'magic' yang boleh menjadikan anda sihat sekelip mata.


Set Kolesterol Shaklee

Set penuh Kolesterol Shaklee
  • B Complex – Vitamin B3 yang membantu menurunkan kadar kolesterol.
  • Garlic – Khasiat bawang putih merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah
  • Omega Guard – EPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.
  • Vita-C – vitamn C menurunkan kadar kolesterol dan menguatkan dinding arteri.
  • Vita-E – vitamin E memperbaiki peredaran darah.
  • Vivix - Vivix melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan
  • Phytocol - Phytocol dirumus secara klinikal dengan bahan-bahan terpilih untuk membantu menghalang penyerapan kolestrol di dalam tubuh
Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

SHAKLEE PRODUK HALAL


Sepanjang penglibatan saya menjadi pengedar Shaklee ada juga yang mempersoalkan " Adakah Product Shaklee Ini Halal " . Kini saya telah mendapat jawapnnya. Pada yang tidak tahu saya ingin berkongsi pada anda semua tentang product shaklee adalah HALAL. Ini telah disahkan halal oleh ISA (Islamic Services of America) dibuktikan pula selamat dan berkesan melalui landmark studies dan kajian makmal.

Baru baru ini My Halal anjuran JAKIM yang berbincang tentang produk farmaseutikal HALAL atau Ubat Halal. Encik Rahman Ahli Farmasi & Penulis Buku dan ustaz Fauwaz Fazil Nor dari bahagian fatwa yg menjadi tetamu jemputan.

Kesimpulan yang saya boleh catatkan di sini antaranya:
  • Boleh dikatakan semua ubat dan vaksin yang dibekalkan oleh pihak KKM adalah halal. Mereka mempunyai team khas bagi menyaring dan meneliti kandungan2 ubat yg bakal dibekalkan kepada pesakit. 
  • Jika dahulu zaman 90an, ubat2 dan vaksin utama mungkin ada yang datang dari sumber porcine (babi), sekarang tidak lagi. Sudah banyak ubat sintetik yang halal yang boleh memberikan kesan yang sama kata En Rahman. Mereka membincangkan ubat cair darah (ubat halang darah beku) bg pesakit jantung yg dahulunya dr porcine, sekarang sudah banyak produk sintetik halal yang dihasilkan untuk mencairkan darah pesakit. 
  • Cuma sesetengah vaksin optional seperti rotavirus mungkin masih ada yg bersumberkan porcine (babi). Namun menurut Ust Fauwaz, sekiranya maslahah nya lebih banyak demi kesihatan umat dan tiada pilihan lain, maka dibenarkan utk umat Islam mengambilnya.
  • Ada juga slot membincangkan isu - isu  semasa Jakim. Media Jakim mengambil langkah bijak dengan mengupas isu -isu halal yang ditularkan oleh netizen di facebook yang kebanyakannya tidak benar dan dikongsi tanpa diselidiki. Jadi, Media Jakim menyarankan agar rakyat Malaysia mengambil langkah bijak dengan membuat kajian terlebih dahulu sebelum menyebarkan fitnah dan kadangkala tak baca pun sepenuhnya artikel! Cuma baca tajuk, salah faham, terus tekan share..ish3.. tak patut..

Oleh itu, wahai rakyat Malaysia..

Semak sebelum sebar

Saring sebelum sharing!


** Di Shaklee, kami sentiasa mengutamakan kualiti produk. Bukan sahaja produk- produk kami menggunakan bahan semulajadi dan bukan sintetik, disahkan halal oleh ISA (Islamic Services of America) dibuktikan pula selamat dan berkesan melalui landmark studies dan kajian makmal.

** Omegaguad dan ViVix antara produk Shaklee yang bantu mengelakkan dari darah beku. Bagus juga utk dijadikan supplements utk elak penyakit- penyakit kronik.

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 




Saturday, 22 April 2017

SHAKLEE PERFORMANCE DRINK


Kita sering dimomokkan dengan minuman isotonik (sport drinks) yang berkarbonat (bergas) dan mengandungi gula berlebihan.

Anda sudah penat dengan minuman isotonik tidak sihat yang berlebihan gula & berkarbonat?

Jika anda adalah peminum tegar minuman isotonuik, Performance Drink Shaklee adalah satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat malah kurang gula (less sugar)!


Mengapa saya beria-ria benar berkempen kepada anda untuk membeli Performance Drink Shaklee?

Jawapannya mudah. Bagi saya minuman Performance Drink Shaklee ini diperlukan oleh setiap ahli keluarga anda yang tersayang. Sama ada suami, isteri mahu pun anak-anak anda yang riang dan aktif!


Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah: 

  • Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother). 
  • Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan. 
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka. 
  • Para pesakit yang menghidap gout. 
  • Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi. 
  • Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain. 
  • Anak-anak yang demam. 
  • Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam. 
  • Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan. 

Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee? 

  • Bebas gas atau tidak berkarbonat. 
  • Kurang kandungan gula (less sugar). 
  • Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS! 
  • Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT! 

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 



Thursday, 20 April 2017

PENGEDAR KAWASAN SELAYANG SHAKLEE

Kini saya bergelar pengedar Shaklee , saya berpeluang untuk bertemu ramai pelanggan yang mempunyai kehendak yang pelbagai termasuk urusan penghantaran. Berita gembira untuk pelanggan-pelanggan di sekitar Batu Caves dan Selayang yang mahu produk Shaklee secara COD (cash on delivery) boleh berhubung terus dengan saya. Mana-mana pelanggan yang jauh saya akan poskan.

Untuk berhubung dengan Kak Pisah boleh hubungi nombor 017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Saya perkenalkan diri saya Puan Norhapisah Asmuni yang lebih mesra dengan panggilan Kak Pisah. Seorang isteri dan Umie  kepada 3 orang putera puteri yang meningkat remaja. Asalnya Kak pisah mencari-cari vitamin yang mampu menampung kelompongan-kelompongan nutrisi dalam tubuh. Almaklum lah bila usia meningkat ke 40an. Cergas, Sihat dan Cantik di Usia 40an. 


Jadi, untuk pelanggan-pelanggan di sekitar Batu Caves, Selayang dan Gombak yang mahu produk Shaklee secara COD (cash on delivery) boleh berhubung terus dengan Kak Ina. Boleh la pakat-pakat deal nak jumpa di mana. Jangan risau, Kak Ina ni baik orangnya..

Untuk berhubung dengan Kak Pisah boleh hubungi nombor 017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Konsultasi Percuma Tentang Produk Shaklee

Selain penghantaran/ cod produk Shaklee di sekitar Batu Caves dan Selayang Kak Pisah akan memberikan khidmat konsultasi percuma tentang produk Shaklee sebelum dan selepas beli. Tapi ekslusif untuk pelanggan Kak pisah sahaja ya. 

Bagaimana untuk mendapatkan produk Shaklee secara online?

InsyaAllah saya akan bantu anda. Juga untuk sebarang pertanyaan lanjut, konsultasi atau pembelian, jangan malu-malu hubungi saya.


Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Friday, 14 April 2017

SHAKLEE NUTRIFERON



Sistem imun adalah seperti tentera badan kita, yang melawan jangkitan dan penyakit-penyakit yang mengancam kesihatan dan kecergasan badan. Tanpa pertahanan ini, virus, bakteria, parasit, toksin, dan lain-lain patogen berbahaya akan menyerang badan kita, menjadikan badan kita lemah dan sakit. 

Fahami Bagaimana Sistem Imun Tubuh Berfungsi.

Sistem imun adalah sangat kompleks dan canggih. Ia mengesan pelbagai jenis patogen berbahaya dan membezakannya daripada sel-sel dan tisu-tisu yang sihat.

Badan kita ni dicipta dengan begitu canggih sekali. Bermula dari pertahanan pertama – KULIT. Tanpa lapisan perlindungan kulit, badan kita bukan saja akan hancur, tetapi terdedah kepada toksin dan lain-lain. Kulit bertindak sebagai penghalang fizikal dan juga menyediakan halangan kimia kerana kulit menghasilkan sebum anti bakteria. Penghasilan sebum ini akan segera membunuh spora dan bakteria yang hinggap pada kulit.

Hidung, mulut, dan mata adalah ‘jalan masuk utama’ kuman dalam badan kita, jadi ia juga menyediakan sistem pertahanan. Antara sistem pertahanan semulajadi badan: 

  • Hidung – mukus hidung mengandungi enzim yang dikenali sebagai lysozyme yang memecahkan dinding sel bakteria. 
  • Mulut – air liur mengandungi bahan anti bakteria. 
Secara ringkasnya, badan kita dijaga oleh SISTEM IMUNITI – menahan serangan kuman, bakteria, mikrob, parasit, patogen dan toksin!

Sistem imun terdiri daripada thymus, limpa, sistem limfa, sumsum tulang, sel-sel darah putih, antibodi, dan hormon. Setiap komponen berfungsi dengan cara yang tersendiri untuk melawan penyakit dan jangkitan supaya kita sentiasa sihat.



Sistem imun kita bekerja setiap hari, 24 jam tanpa henti… dan adakalanya ia breakdown.. apakah yang boleh menyebabkan sistem imun kita tergaggu? Biasa kan orang kata “Musim hujan panas sekarang ni ramai orang demam..” Ya, perubahan cuaca dan iklim boleh memberi kesan kepada sistem imun. Begitu juga dengan faktor psikologi seperti stress.. apa lagi kalau makan benda2 merapu.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang sistem imun dan kesannya pada badan, penyelidik Shaklee menjalankan kajian di Jabatan Mikrobiologi dan Imunologi, Weil Medical College, di Cornell University of Pediatrics.

Kajian ini mempunyai dua matlamat. Yang pertama adalah untuk membangun dan mengesahkan cara baru untuk meneroka biologi virus dan fungsi imun dalam paru-paru manusia. Matlamat kedua adalah untuk menilai kesan campuran botani yang unik terhadap sistem imun.

Hasilnya mendapati campuran botani terpilih meningkatkan interferon dalam tubuh untuk melawan penyakit tatkala tubuh kita sedang lemah. Maka lahirlah Nutriferon. Sumber
Nutriferon Adalah Penggalak Imunisasi Atau Immune Booster Kepada Tubuh

Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954.


Setelah membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, akhirnya beliau telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon. Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh. 

Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh dibeli melalui pengedar Shaklee.

Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembut sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon.

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.


Bagaimana Nutriferon bertindak?

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama,untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan:- 
  • Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon.
  • Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun.
  • Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih.
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia. 


6 SEBAB MENGAPA NUTRIFERON PILIHAN SAYA DAN ANDA? 
  • Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron. 
  • Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.* 
  • Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. 
  • Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi. 
  • 40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini. 
  • Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™. 



Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com