Monday, 25 September 2017

KENCING MANIS SEMASA MENGANDUNG , RISIKO DAN ELAK KOMPLEKASI

Apakah penyakit kencing manis semasa mengandung?
Wanita yang sebelum ini tiada penyakit apa-apa dan disahkan kencing manis dalam trimester ke-2 kandungannya dipanggil diabetes semasa hamil (atau dalam English Gestational Diabetes Mellitus - GDM. Selepas ini saya akan menggunakan GDM untuk merujuk masalah ini). Kira-kira 3% wanita hamil mengalami masalah ini.

Walaupun sebab terjadinya GDM tidak diketahui, namun banyak kajian yang menjuruskan hormon yang dihasilkan oleh uri untuk menampung keperluan bayi turut meningkatkan rintangan ibu terhadap hormon insulin. Jadi walaupun banyak hormon insulin dihasilkan dalam badan, ia tidak dapat berfungsi dengan baik untuk mengurangkan paras gula dalam darah ibu.

Apabila insulin dalam badan tidak dapat digunakan sepenuhnya untuk menukarkan gula kepada tenaga, maka paras gula darah akan meningkat dan apabila berlebihan terjadi lah GDM.

Secara ideal, ujian minum air gula sepatutnya dilakukan kepada semua wanita hamil, namun di Malaysia jika tiada faktor risiko yang menjurus kepada diabetes, lazimnya wanita berusia 35 tahun ke atas sahaja yang disaring.

Faktor risiko yang menyebabkan ibu harus menjalani ujian air gula (MOGTT)

1. Umur melebihi 35 tahun

2. BMI sama atau melebihi 27kg/m2 atau berat sama dengan atau melebihi 80kg.

3. Sejarah keluarga dengan diabetes

4. Sejarah diabetes dalam kandungan yang lepas

5. Sejarah keguguran 2-3 kali berturutan

6. Sejarah kelahiran bayi meninggal dalam perut, meninggal selepas dilahirkan, meninggal dalam 0-6 hari ataupun mengalami kecacatan fizikal sejak lahir.

7. Kenaikan berat badan yang berlebihan dan mendadak

8. 2 kali dikesan gula dalam air kencing

9. Jangkitan kencing kotor atau jangkitan kulat yang berulang

10. Air ketuban melebihi paras normal

11. Sejarah melahirkan bayi 4kg atau lebih

KAEDAH MERAWAT GDM
Setelah anda disahkan mendapat GDM, paras gula anda diperiksa melalui ujian yang dipanggil ‘Blood Sugar Profile’ (BSP). Matlamatnya untuk mengekalkan paras gula anda antara 4-6mmol/L. Jika BSP anda terkawal, ujian ini boleh diulang setiap bulan atau lebih awal.

Namun, sebelum itu ibu dinasihatkan untuk mengawal pemakanan dan banyakkan senaman ringan dan mengelakkan makanan yang mempunyai kadar glisemiks yang rendah.

Jika dengan mengubah gaya hidup iaitu mengubah tabiat pemakanan dan senaman gagal mengawal gula darah juga, maka ibu perlu dirawat dengan suntikan insulin.

PEMAKANAN YANG DISYORKAN UNTUK IBU GDM
Diet yang seimbang dan berkhasiat diperlukan untuk kesihatan ibu dna bayi. Bagi ibu yang mengalami GDM, diet yang sesuai diperlukan untuk memastikan paras gula sentiasa terkawal dan berada pada paras normal. Pola pemakanan yang baik untuk ibu GDM adalah:

1.Mengambil karbohidrat kompleks (kekacang, bijirin, sayur-sayuran dan makanan berkanji)

2.Mengambil makanan yang kaya dengan serat (sayur-sayuran, buah-buahan, legum, roti, gandum tulen dan lain-lain)

3.Memilih makanan yang rendah lemak, terutamanya lemak tepu (mentega, daging berlemak, krim dan lain-lain)

4.Kurangkan makanan yang bergoreng dan makanan atau minuman yang manis.
Komplikasi GDM Terhadap Ibu Dan Bayi

Komplikasi kepada ibu dan bayi bergantung kepada paras gula dalam darah ibu. Sekiranya paras gula ibu terkawal, komplikasi dapat dikawal dan dicegah. Namun, sekiranya paras gula dalam darah ibu terlampau tinggi, gula tersebut boleh disalurkan kepada bayi melalui plasenta.

Oleh kerana GDM terjadi pada trimester ke-2 kehamilan, iaitu sewaktu fizikal bayi sudah pun terbentuk, jadi kebiasannya tidak membawa kepada kecacatan fizikal berbeza dengan ibu yang telah mempunyai penyakit diabetes kerana kandungan gula yang tinggi boleh mengganggu pembentukan bayi.

Namun, kerana gula boleh disalurkan melalui uri, jadi, paras gula dalam darah bayi turut meningkat. Seperti ibu, pankreas bayi turut bekerja keras untuk menghasilkan insulin. Gula dan insulin berlebihan menyebabkan bayi membentuk lebih banyak lemak untuk kegunaannya, kerana itu saiz bayi akan lebih besar.

Bila bayi lebih besar, dan paras gula darah tinggi, seperti pesakit diabetes, seperti pesakit diabetes yang lain, bayi akan kencing dengan lebih banyak. Ini menyebabkan air ketuban juga banyak. Keadaan ini menyebabkan kedudukan bayi tidak stabil dan susah untuk memasuki pelvis. Ini boleh meningkatkan risiko kelahiran yang sukar dan bahu bayi boleh tersangkut. Selain itu, risiko untuk pembedahan adalah tinggi, juga disebabkan oleh bayi yang besar, kemungkinan berisiko untuk bersalin biasa, dan risiko melahirkan bayi pramatang juga meningkat.

Masalah bayi tidak berakhir di situ sahaja. Apabila lahir, bayi mempunyai risiko gula rendah dalam darah (hypoglycemia) kerana kandungan insulin yang tinggi. Bayi ini turut berisiko untuk mengalami masalah pernafasan. Bayi yang dilahirkan dengan kadar insulin tinggi mempunyai risiko obesiti semasa kanak-kanak dan risiko mendapat penyakit kencing manis jenis II apabila dewasa kelak.

Sementara itu, ibu juga tidak terlepas daripada mendapat komplikasi sekiranya paras gula tidak terkawal. Yang paling kerap terjadi ialah jangkitan kulat atau kencing kotor yang berulang-ulang.

Ibu juga berisiko tinggi untuk mendapat preeklampsia, iaitu penyakit yang berkait rapat dengan tekanan darah tinggi semasa hamil dan boleh meningkatkan risiko ibu untuk mendapat sawan.

Ibu juga lebih mudah untuk mendapat GDM semasa kandungan yang akan datang. Selain itu, menurut Institut Kesihatan Kebangsaan (INH), wanita yang pernah mengalami GDM mempunyai risiko 20-50% untuk mendapat diabetes jenis 2 dalam tempoh 5-10 tahun selepas kehamilan.

Kaedah kelahiran ibu GDM
Mempunyai GDM tidak bererti ibu harus menjalani pembedahan caeserean, namun risiko untuk caesearean adalah tinggi sekiranya paras gula tidak terkawal.

Sebaik sahaja ibu disahkan menghidap kencing manis semasa hamil, bayi terpaksa dilahirkan pada usia 40 minggu dan tidak boleh lebih. Sekiranya ibu perlu menggunakan insulin, kemungkin bayi perlu bersalin lebih awal adalah tinggi, biasanya pada 38 minggu.
Pesanan untuk ibu GDM

Pastikan ibu mematuhi temujanji untuk memeriksa paras gula dalam darah dan mengikut nasihat doktor dan pegawai pemakanan supaya paras gula ibu sentiasa terkawal dan normal.

Apabila usia kandungan semakin besar, ibu dinasihatkan mengira tendangan bayi dengan betul untuk mengelakkan sebarang masalah yang tidak diingini.

Selepas 6 minggu bersalin, ibu perlu melakukan sekali lagi ujian minum air gula untuk memastikan ibu bebas daripada penyakit kencing manis selepas bersalin.

SUPPLIMENT CADANGAN UNTUK IBU KENCING MANIS (GDM)


KLIK DISINI UNTUK ORDER
Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Wednesday, 20 September 2017

SET KEMPIS PERUT BUNCIT DENGAN SHAKLEE

Set Kempis Perut bertindak untuk atasi masalah pencernaan dan metabolisma. Ramai yang mula merasa kesannya selawal 2 minggu. Ada yang dah mula boleh pakai seluar lama. Almaklum, buncit dah kurang.


HERB-LAX - DETOX USUS SELAMAT


Tablet yang diperbuat 9 jenis herba selamat untuk membersih usus dengan lembut. Herb- Lax akan membantu mengempiskan perut buncit dengan meningkatkan proses pencernaan ke tahap yang terbaik.

Herb- Lax juga akan mencuci kerak- kerak pada lapisan kolon supaya zat- zat yang baik dapat diserap. Ia juga akan membuang toksik dan sisa lain seperti lemak yang menyebabkan perut buncit.

Kesan Pengambilan Herb – Lax :
  • Perut kempis dengan cepat.
  • Masalah sembelit selesai.
  • Masalah perut tak lawas hilang.
  • Kulit lebih cantik kerana toksin dibuang dari perut.
  • Mengurangkan migrain.
OMEGA GUARD - OPTIMUMKAN METABOLISMA
Produk yang sangat popular untuk kuruskan badan. Yang paling menarik, selepas anda ambil Omega Guard, kesan paling awal bagi ramai pengguna ialah mereka rasa pinggang mereka mengecil.

Sebab itu saya wajibkan anda untuk ukur dulu saiz pinggang sebelum mulakan Set Kempis Perut ini.

Tugas utama Omega Guard ialah membakar lemak tersimpan di perut. Caranya dengan menaikkan metabolisma tubuh.

Jadi, lebih banyak lemak tersimpan akan diuraikan menjadi tenaga. Selebihnya akan keluar melalui najis.

Dalam proses mengempiskan perut, Omega Guard juga akan mengaktifkan hormon untuk membakar lemak lebih lama dari kebiasaan.

Ini diantara testimoni pengambilan Omega Guard untuk mengempiskan perut.


LECITHIN - PECAH DAN SERAP LEMAK 


Pemecahan lemak dan kolestrol - Lecithin bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, pengambilannya membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan triglycerids di dalam tubuh.

Selain itu  baik untuk pelangsingan , menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.


Membaiki alergi - Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah.



Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ia melembapkan usus dan meleraikan toksin dalam tubuh.

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Wednesday, 13 September 2017

PENGEDAR SHAKLEE ANDA DI SELAYANG , GOMBAK , BATU CAVES YANG AKTIF DAN TERBAIK


Anda nak servis paling cepat, konsultansi paling mesra, cara pengambilan paling berkesan ? 
Anda kena dapatkan produk Shaklee dari saya, Pengedar Shaklee Selayang , Gombak  , Batu Caves dan kawasan sekitarnya.

WhatsApp "Order Shaklee" ke 017-336 4128 @ klik Order Shaklee

Kenali Saya
Saya Hapisah , nak paling mesra panggil je Kak Pisah

Kak Pisah pengguna tegar produk Shaklee.
Asalnya Kak pisah mencari-cari vitamin yang mampu menampung kelompongan-kelompongan nutrisi dalam tubuh. Almaklum lah bila usia meningkat ke 40an. Cergas, Sihat dan Cantik di Usia 40an.

Dulu saya seorang yang tidak percaya pada suppli
ment apalagi nak makan ubat hospital. Sampailah saya sedar yang Shaklee ini satu produk yang berkualiti dan dan murah dari jenama lain . 

Selain itu saya juga gigih melebarkan sayap dalam bidang perniagaan dengan membantu lebih ramai orang sihat dan cantik dengan Shaklee. Sekarang saya sedang melatih ahli bawah naungan saya menjana pendapatan secara part time dan full time. 

WhatsApp "Order Shaklee" ke 017-336 4128 @ klik Order Shaklee

PERKHIDMATAN ‘DELIVERY’ 
Memang rutin saya COD produk pada kastemer sekitar :

  • Selayang Baru 
  • Selayang Lama 
  • Taman Selayang 
  • Selayang Sejati 
  • Selayang pandang 
  • Selayang segar 
  • Selayang Permai 
  • Selang Indah 
  • Bandar Baru Selayang 
  • Selayang Height
  • Sekitar Gombak 
  • Batu Caves 
  • Taman Bolton 
  • Selayang Mutiara 
Konsultansi & Cara Makan Yang Betul
Anda dah bayar. Mestilah anda nak nasihat dan kesan yang terbaik. Itu hak sebagai pembeli.

Saya boleh kata yang konsultansi saya ialah yang terbaik sebab saya sangat serius dalam ilmu produk. Saya
 rapat dengan Nutritionist Shaklee. Selalu belajar di kelas- kelas anjuran Shaklee.


Saya Bersama Dr. Anya semasa menghadiri kelas Gaut dan Arthritis


stokis shaklee kemaman
Menghadiri kelas untuk tambah pengetahuan. 

Tak dinafikan, ada banyak salah faham dalam cara pengambilan produk. Sebab itu pengalaman menghadiri kelas dan produk penting untuk memberi servis yang ter baik untuk anda yang membeli produk dengan saya. 



Shaklee effect Inilah saya 


Lihat diri saya, pengambilan produk yang tepat mampu menggembirakan diri anda sendiri. Saya juga pakar untuk penyakit kolestrol , Darah tinggi , Jeragat  , Jerawat Remaja dan dewasa , Gaut  , Set skin care , Set kempis perut , Set Gastrik dan set kurus. Saya bersedia membantu anda dalam apa jua keadaan.


Saya pastikan setiap dari anda faham tentang :

  • Punca masalah yang anda hadapi.
  • Kenapa produk itu dipilih.
  • Apakah produk- produk Shaklee yang bagi kesan yang lebih cepat.
  • Cara pengambilan produk yang betul.
  • Cara pengambilan produk yang jimat.
  • Kesan- kesan baik pada kulit dan kesihatan dari produk yang anda ambil.
  • Tips kesihatan dan gaya hidup yang sihat.

Jadi, pastikan anda dapatkan konsultansi tepat dari saya.

Kenapa Nak Bayar Lebih
Kenapa perlu bayar harga ‘mark-up’ sedangkan hanya dengan sekali bayar keahlian, anda boleh dapat macam- macam kelebihan dari Shaklee.

Antara kelebihan sebagai ahli:
  • Diskaun 15% – 33% .
  • Promosi bulanan ( Lagi murah dari harga ahli )
  • Promosi voucher dari belian produk promosi.
  • Kelas ‘Health & Wellness Talk’ percuma tentang kesihatan dan kecantikan daripada pakar.
  • ‘Cash Bonus’ dari belian yang melebihi 150 points ( Lebih kurang RM 500)
  • Untung runcit dari belian kawan- kawan yang oder dari anda.
  • ‘Cash Bonus’ dari belian ahli yang mendaftar dengan anda.
Setelah anda mendaftar, anda juga berpeluang untuk menjadi pengedar sebagai pengedar seperti saya.


Walaupun selepas menjadi ahli, servis penghantaran saya ialah seperti biasa. Anda juga berpeluang untuk menjadi pengedar seperti saya . 


Perbincangan antara up line sentiasa dekat.

Anda juga berpeluang jadi seperti saya

Testimoni dari pengguna produk. 
Salah seorang pengambil set darah tinggi yang berpuas hati dalam masa 1 minggu.

Tempahan
Untuk berhubung dengan Kak Pisah boleh hubungi nombor 017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Konsultasi Percuma Tentang Produk Shaklee

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )

Shaklee ID :(ID:1251745)

SMS & Whatsapp: 017-3364128

Email: Pisah35.ee@gmail.com 


Pencarian : Pengedar Shaklee selayang , Pengedar Shaklee Baru Caves , Pengedar Shaklee Gombar , Pengedar Selayang Baru , Pengedar Shaklee Selayang lama , Pengedar penjara sungai Buluh, Pengedar Shaklee Ipoh , Pengedar Shaklee Selayang Indah , Pengedar Shaklee Rawang , Pengedar Shaklee Batang kali ,

Monday, 11 September 2017

7 RISIKO LUKA SELEPAS BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN BERMASALAH

Setiap ibu yang bersalin ada risiko yang tersendiri. Ada cabarannya yang tersendiri. Tak kira lah bersalin normal atau bersalin secara pembedahan (caesarean). Ketahui 7 punca risiko luka bersalin caesar berair, bernanah dan lambat sembuh.


Tanda-tanda luka bersalin caesar bermasalah: 

  • kesakitan teruk pada bahagian abdomen 
  • kemerahan pada kawasan pembedahan 
  • Bengkak/berair/bernanah 
  • Demam 
  • Sakit ketika kencing 
  • Discaj bau busuk melalui vagina 
  • Pendarahan teruk (pad penuh dalam masa 1 jam) 
  • Pendarahan yang disertakan ketulan darah yang besar 
  • Bengkak atau sakit pada kaki 

Sebab itulah penjagaan dan pemantauan yang kritikal diperlukan sejak dari hamil untuk pastikan semua proses bersalin berjalan dengan lancar. Hingga lah waktu berpantang, penjagaan dan pemantauan tak boleh diabaikan. Ini adalah untuk elakkan sebarang masalah seperti meroyan, luka bersalin lambat sembuh malah kematian mengejut ibu baru melahirkan anak.

Paling kerap kita dengar ialah luka bersalin caesar yang lambat sembuh, luka jahitan terbuka, berair, bernanah, masih sakit walau parut dah lama.

7 punca risiko luka pembedahan bermasalah seperti lambat sembuh, berair dan bernanah: 
  • Sejarah penyakit kencing manis. Antara komplikasi penyakit kencing manis ialah luka sukar untuk sembuh. Sedangkan luka kecil pun boleh berlarutan ini kan pula luka pembedahan bersalin. 
  • Gangguan imun seperti penyakit HIV 
  • Obesiti 
  • Faktor pemakanan dan kurang nutrisi dimana keperluan tubuh terhadap vitamin, zat & mineral untuk proses penyembuhan tak mencukupi. Sesetengah makanan pula boleh mencetuskan tindakbalas yang mengganggu proses penyembuhan luka. 
  • Kebersihan yang diabaikan boleh menyebabkan pembiakan bakteria di kawasan luka. 
  • Faktor fizikal seperti kurang bergerak atau pergerakan terlebih lasak. Sewaktu batuk atau bersin bahagian perut perlu ditampung. Bongkokkan sedikit badan dan gunakan selimut tebal yang dilipat kecil atau bantal untuk menampung bahagian perut. 
  • Penggunaan steroid untuk jangka masa panjang (sebelum hamil) 
Masalah luka bersalin caesar lambat sembuh, bernanah atau jahitan terbuka bukan sahaja menyebabkan kesakitan yang amat tetapi juga turut boleh mempengaruhi kestabilan emosi ibu dalam pantang yang boleh mengganggu penyusuan. Ia akan menyebabkan trauma dan perlu diatasi dengan segera.

Bersalin secara pembedahan juga boleh mendatangkan risiko pembekuan darah.

Luka bersalin pembedahan atau caesarean cepat sembuh dengan Vivix.

Bagi yang mengalami masalah luka bersalin pembedahan lambat sembuh iaitu berair dan bernanah, disarankan mengambil Vivix Shaklee beserta Set Berpantang Shaklee.



Vivix membekalkan resveratrol dan polifenol yang berkuasa meningkatkan kekuatan sistem pertahanan tubuh, menjana tenaga dari peringkat sel serta memperbaiki dan melindungi sel-sel yang rosak.

Vivix bersifat tinggi antioksidan dan antibakteria yang menggalakkan tubuh melawan sebarang jangkitan. Vivix juga bersifat antiradang yang membantu memgurangkan kesakitan, mengurangkan bengkak.

Ramuan Vivix yang terbaik sebagai suplemen anti aging 

1. Anggur Muskat (muscadine)
Anggur ini dikenali sebagai anggur nombor satu di US disebabkan kebaikannya yang awet muda dan memberi kesihatan berpanjangan. Anggur ini serta bijinya merupakan sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang dan mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol berbanding anggur lain.

Anggur ini juga mengandungi asid ellagik iaitu sejenis phythonutrien yang tidak ditemui pada anggur-anggur lain. Asid ellagik ini membantu menghentikan kimia penyebab kanser, mempunyai ciri-ciri anti virus dan anti bakteria.

2. Elderberry
Ini merupakan tumbuhan tahan lasak di tanah lembap dan hanya ditemui di Eropah dan Amerika Utara. Ia digunakan sekian dalam dalam perubatan untuk mengubati penyakit asthma, sembelit, arthritis dan selesema. Mengandungi antioksidan yang kuat dan dapat melindungi sel daripada kerosakan disebabkan oleh toksin alam sekitar, diet tidak seimbang dan tekanan.

3. Polyganum Cuspidatum
Ia merupakan sejenis pokok saka terbesar di Asia. Merupakan sumber semulajadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada anggur merah. Kandungan resveratrol ini membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

4. Lobak Ungu
Merupakan sumber vitamin A terbaik. Ia juga mengandungi fitokimia Anthocyanin iaitu sejenis antioksidan yang kuat yang membantu sebagai anti bakteria, anti radang penyakit, mengurangkan penyakit koronari serta bagus untuk penglihatan.

Anda juga boleh merujuk kepada laporan Utusan tentang Vivix Tonik Anti Aging 

Apakah fungsi lain Vivix selain Anti aging?
  • Menyokong fungsi hati dan sistem kardiovaskular
  • Menyokong fungsi otak
  • Menyokong sistem imunisasi
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Sebagai antioksidan menentang radikal bebas
  • Menggalakkan keupayaan sel untuk bertahan lebih lama
  • Meningkatkan metabolisme tenaga sel tubuh
  • Meningkatkan kesihatan secara keseluruhan
Set Berpantang Shaklee Premium
Set Berpantang Shaklee membantu ibu-ibu dalam pantang elak stress, beri tenaga, elak sembelit & bantu proses penyembuhan luka luaran dan dalaman secara optimum. Set Berpantang Shaklee juga mesra penyusuan ibu.


Kebaikan Set Berpantang Shaklee Premium: 
  • Bekalkan nutrisi yang mencukupi untuk keperluan ibu berpantang dan dalam masa yang sama menyusu bayi. 
  • Luka bersalin cepat sembuh luaran dan dalaman. 
  • Atasi masalah sembelit 
  • Badan ibu berpantang bertenaga dan elak kelesuan. 
  • Bantu menstabilkan emosi ibu-ibu berpantang sekaligus dapat atasi stress dan elak meroyan. 
  • Mengatasi kekurangan kalsium dan zat besi yang telah hilang dengan banyak sewaktu proses bersalin. 
  • Penyusuan ibu lebih meriah dan lancar terutamanya bila disertakan dengan teknik-teknik yang betul
Daftar sebagai ahli untuk nikmati lebih banyak faedah termasuk penjimatan dan pulangan tunai serta peluang menjana pendapatan sampingan secara online bersama Shaklee.

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Friday, 8 September 2017

ATASI MASALAH KULIT KERING DAN MENGELUPAS DENGAN VITAMIN E

Kulit kering dan mengelupas ni menonjol sebab boleh nampak terang-terangan. Tak cantik la kan, jatuh self confidence...Jangan tak tau, ada yang sanggup cancel dating sebab malu dengan kulit kering dan mengelupas. Saya pun pernah alami masalah kulit kering dan mengelupas ni kat area hidung, mulut dan pipi. 

Bila belek muka kat cermin geram je nak tarik-tarik kulit kering mengelupas tu . Masa tu kerja, dah tu nak kena mengadap ramai orang, memang kena pandai-pandai cover dengan alat kosmetik. Kadang-kadang tu alat kosmetik pun bukan boleh percaya sangat. Mula-mula tempek je ok, pastu lama sikit terserlah jugak kulit kering dan mengelupas tu...



Tapi sekarang dah takde masalah tu sebab saya dah jumpa rahsianya. Vitamin E Complex shaklee untuk mengatasi kulit kering dan mengelupas dengan berkesan. Sekarang tak perlu tutup dengan alat kosmetik lagi dah..



Mengapa kulit kering dan mengelupas?
Antara faktor yang menyebabkan kulit kering dan mengelupas ialah
  • Suhu yang rendah
  •  Kulit kurang kelembapan
  • Kurang air dalam tubuh
  • Penggunaan sabun/agen pencuci yang tidak sesuai
  • Penggunaan sesetengah ubat-ubatan
  • Kekurangan zat nutrisi
  • Kulit sensitif
  • Resdung/Alergi
Sebagai antioksidan, Vitamin E boleh bertindakbalas terhadap bahan kimia yang reaktif yang boleh menyebabkan kerosakan sel-sel kulit. Vitamin E juga boleh menyerap tenaga dari sinar ultraviolet (UV). Oleh itu ia memainkan peranan penting dalam melindungi kulit dari radikal bebas yang dihasilkan dari sinar UV.



Vitamin E ni secara semulajadi memang ada pada lapisan epidermis (lapisan kulit paling atas) kita dan ia mempengaruhi penghasilan sebum (bahan berminyak dari liang roma) [sumber].



Sebab tu produk untuk kulit kering akan disertakan dengan vitamin E kan? Dengan vitamin E kulit kita akan menjadi lebih 'moist', tidak terlalu berminyak dan tidak kering. Vitamin E ni boleh juga disapu terus pada kulit atau dibuat masker. Sebab tu ia sangat berkesan untuk mengatasi kulit kering dan mengelupas.



Nak tau produk vitamin E yang paling bagus di dunia? Jana sarankan awak guna Vitamin E Complex keluaran Shaklee. Jom tengok apa kata mereka yang sudah mencubanya.




Jaminan kami


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com